В Одеській області фермер на площі 26 га вирощує мигдальний сад, де ростуть уже шість сортів мигдалю.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на agro-yug.
«12 років тому разом з колегами ми посадили мигдаль на території 26 га. Нині там ростуть шість сортів мигдалю. В середньому сад дає залежно від сорту і плода 1−1,5 тонни в ядрі», — розповідає агроном.
За його словами, мигдаль невибаглива культура. У зв’язку з різко мінливими умовами клімату мигдаль отримав ширше поширення. Це вже не лише південь Бессарабії, але вже і Закарпаття, Вінниця.
У саду Володимира Балабана представлені тільки вітчизняні сорти, а ось восени він планує закласти два каліфорнійських сорти мигдалю, які дають 2 т ядра з гектара і вважаються одними з найбільш урожайних.
«Варто вирощувати таку культуру, вона невибаглива: вона посухостійка, жаростійка. За своїми властивостями вона належить до групи сукулентів і прирівнюється щодо жаростійкості до кактусів. Має великі шанси на життя і тривале, довголітнє існування», — додає фермер.
Із третього року мигдаль вступає в плодоношення. Уже з п`ятого року товарне плодоношення у виробничих масштабах. Загалом культура мигдалю дуже легка — трикратного обприскування в середньому за вегетацію вистачає, щоб уникнути від навали хвороб або шкідників.
«У нас не за горами той час, коли ми досягнемо великих висот на ринку вирощування мигдалю. Всі кліматичні умови цьому сприяють», — вважає Балабан.
Джерело: propozitsiya.com