На Тернопільщині планують виготовити 240 тис. т цукру

Цукрові заводи Тернопільщини у цьому сезоні виготовили понад 157 тис. т цукру, повідомив директор департаменту агропромислового розвитку області Володимир Стахів.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Укрінформ.

«На Тернопільщині цукрові заводи переробили понад 1,1 млн т буряків та виготовили понад 157 тис. т цукру», – сказав Стахів.

Він зазначив, що сезон цукроваріння в області триватиме орієнтовно до січня. Заводи переробляють буряк, вирощений як на Тернопільщині, так і в сусідніх регіонах. Загалом в області планують виготовити близько 240 тис. т цукру.

За підсумками 2023/2024 маркетингового року Україна експортувала 691,8 тис. т цукру, із них до країн Європейського Союзу відправлено 77%.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *