Найбільше від спеки можуть постраждати ярі зернові культури

Вплив спеки на урожай зернових культур в Україні залежатиме від тривалості такого температурного режиму. Про це розповіла начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру України Тетяна Адаменко. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на ПроАгро Груп.

“На сьогодні не бачу ризиків для жодної з культур. Єдиний негатив – високі температури повітря сприяють скороченню вегетативного періоду певних культур. Чим коротше міжфазні періоди, тим менший врожай”, – зауважила вона.

Таким чином, під ударом – ярі пшениця, ячмінь і овес.

“Це може певним чином призвести до зниження врожаю ранніх хлібів. Тиждень спеки накладеться на дозрівання зерна в південній частині України, це підвищить кількість щуплих зерен на 2-3% від врожаю”, – зазначає фахівець.

Однак Адаменко підкреслює: турбуватися про врожай через спеку зарано.

“Так як у нас були шикарні перспективи в кінці травня, не думаю, що зниження за рахунок високих температур буде відчутне”, – сказала вона.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *