Через неправильне зберігання і перевезення продуктів аграрії втрачають € 363 млрд щороку, розповідають експерти Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Euro Meat News.
«Через погану інфраструктуру зберігання в фермерських господарствах втрати продуктів харчування, які губляться в ланцюжку поставок між фермами і магазинами сягають €363 млрд», — інформують експерти.
Найбільшу кількість відходів можна побачити в Південній Азії, Північній Америці та Європі.
Зазначимо, що в Південній Азії 21% виробленої їжі пропадає, так і не потрапивши до кінцевого споживача.
Це значна цифра, оскільки на цей регіон припадає 14% всіх світових продуктів харчування.
Найменша втрата продуктів харчування спостерігається в Новій Зеландії та Австралії — всього 5,8%.
У 2030 році ООН хоче скоротити кількість харчових відходів в два рази на людину.
Джерело: propozitsiya.com