За підсумками 2020 року Німеччина стала найбільшим виробником картоплі і на її частку прийшлося 21,2% обсягу в ЄС, наступними були Польща (16,4%), Франція (15,7%), Нідерланди (12,7%) і Бельгія (7,2%).
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на agroxxi.
Ця картопляна п’ятірка зайняла частку майже 75 відсотків від загального виробництва картоплі в ЄС.
Крім експорту і торгівлі сирою картоплею для продуктів харчування і посівного матеріалу, в Європі урожай переробляється на чотири основні типи продуктів: заморожену картоплю (в основному фрі), готову або консервовану картоплю (чіпси), сушену картоплю і картопляний крохмаль.
Загальна вартість переробленої картоплі в ЄС досягла 9,1 мільярда євро в 2019 році, або 1,6 відсотка вартості виробництва всієї європейської харчової промисловості.
Заморожена картопля фрі і чіпси були найважливішими продуктами з точки зору вартості.
Джерело: propozitsiya.com