Новозеландська компанія Prevar представила новий сорт яблук GoodnessMe, який відрізняється подвійною генетичною стійкістю до парші, толерантністю до борошнистої роси та європейського раку, а також має природний захисний шар, що допомагає уникнути сонячних опіків. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на freshfruitportal. Сноу Гарді, комерційний менеджер Prevar, розповів про новинку: «GoodnessMe потребує менше обробок хімічними засобами завдяки своїй стійкості до хвороб, що робить його більш екологічним». Розробка цього сорту тривала понад 20 років і стала результатом співпраці з інститутом Plant & Food Research New Zealand у межах ексклюзивної програми селекції. За словами Гарді, GoodnessMe добре росте в Новій Зеландії, а також успішно проходить випробування в Європі, США та інших регіонах. «Ми впевнені, що цей сорт зможе вирощуватись у більшості яблучних регіонів світу», – додав він. Новинку презентували на Interpoma Apple Congress у Больцано, Італія. Хоча офіційна торгова марка була зареєстрована лише зараз, яблуко вже декілька років вирощують за ліцензією. Гарді описує GoodnessMe як “яскраво-червоне яблуко з приємним балансом солодкого та кислого смаків і хрусткою текстурою”. Європейські споживачі зможуть спробувати його вже з 2026 року.
Джерело: propozitsiya.com