Європейське виробництво яблук у 2021 році має зрости на 10%, але очікується, що пропозиція груші впаде на 28%. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на FreshFruitPortal.
Дані були оприлюднені 5 серпня на онлайн-конференції Prognosfruit 2021, під час якої було оголошено, що сезон, швидше за все, почнеться на тиждень пізніше, ніж зазвичай.
«Виробництво яблук в ЄС для 21 країни-виробника, що внесли свій внесок у цей звіт, оцінюється в 11,7 млн тонн. Загалом, цьогорічний урожай оцінюється на 10% вище, ніж торік, але лише на 1% порівняно з середнім показником за три роки. Тому це сприймається як сезон із збалансованими перспективами», – сказав Філіп Бінар.
Європейська культура продовжує адаптувати сорти та специфікації якості, які вимагають споживачі. Домінік Возняк, президент WAPA, зазначив, що новий сезон має розпочатися загалом на тиждень пізніше середнього. Розміри по всій Європі наздоганяють середній рівень валового виробництва за попередні роки.
Перспективи ринку обіцяють збалансувати між можливостями на внутрішньому ринку та розвиток на стратегічних експортних ринках, а також обсягом переробки і оцінюється приблизно в 4 млн тонн. Органічне виробництво продовжує потроху зростати щороку, досягаючи зараз близько 6% загального врожаю ЄС.
Філіп Бінар додав, що врожай груші 2021 року, за оцінками, зменшиться на 28% порівняно з минулим роком до 1,6 млн тонн та на 27% порівняно з середнім показником за три роки.
«Це найменший урожай груш за 10 років», – сказав він. Щодо сортового складу, це означає зменшення збору груші Конференція на 18% до 805 тис. т. Також зменшився урожай Абата до 66 тис. тонн, що на 73% менше попередніх років.
Джерело: propozitsiya.com