Мешканка села Криничне Болградського району Парасковія Трандафілова вже понад 10 років займається виготовленням мірудії – традиційної бессарабської спеції. За ці роки вона стала справжнім майстром у своїй справі, і тепер її продукцію знають далеко за межами рідного села.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на «Махала».
«Часто на ринку я спостерігала, як місцеві господині продавали різноманітні спеції. Згодом я вирішила запитати одну зі знайомих продавчинь про рецепт приготування мірудії. Вона поділилася своїми знаннями, і я почала експериментувати. Тепер це стало моєю улюбленою справою», – поділилася Парасковія Іванівна.
Мірудія — це суміш кількох трав, які висушують, перемелюють і змішують, створюючи унікальну спецію. Основу спеції становить пажитник, який складає до 60% від загальної маси. До складу спеції входять також сушена петрушка, кріп, м’ята, листя моркви та селери, а також пір’я часнику та цибулі.
Джерело: propozitsiya.com