Пенсіонерка з Одещини вже 10 років виготовляє незвичайну спецію

Мешканка села Криничне Болградського району Парасковія Трандафілова вже понад 10 років займається виготовленням мірудії – традиційної бессарабської спеції. За ці роки вона стала справжнім майстром у своїй справі, і тепер її продукцію знають далеко за межами рідного села.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на «Махала». 

«Часто на ринку я спостерігала, як місцеві господині продавали різноманітні спеції. Згодом я вирішила запитати одну зі знайомих продавчинь про рецепт приготування мірудії. Вона поділилася своїми знаннями, і я почала експериментувати. Тепер це стало моєю улюбленою справою», – поділилася Парасковія Іванівна.

Мірудія — це суміш кількох трав, які висушують, перемелюють і змішують, створюючи унікальну спецію. Основу спеції становить пажитник, який складає до 60% від загальної маси. До складу спеції входять також сушена петрушка, кріп, м’ята, листя моркви та селери, а також пір’я часнику та цибулі.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *