Переосмислення здоров’я ґрунтів для сталого майбутнього

Андре Негрейрос, керівник комерційного підрозділу Центральна та Східна Європа Corteva Agriscience Під нашими ногами лежить фундамент, на якому тримаються світові продовольчі системи, — ґрунт, яскрава, жива екосистема, що живить сільськогосподарські культури, годує худобу та забезпечує мільярди людей. Здоровий ґрунт діє як природна комора, зберігаючи поживні речовини та воду для рослин, а також слугуючи домівкою для мікроорганізмів, які забезпечують ключові біологічні процеси. Родючий ґрунт сприяє підвищенню сільськогосподарської продуктивності, забезпечуючи продовольчу безпеку та засоби існування для фермерів у всьому світі. Саме з ґрунту починається сільське господарство і тому 5 грудня світ відзначає його важливість у рамках Всесвітнього дня ґрунтів. Цей день підкреслює критичну роль ґрунту у підтримці життя, закликаючи нас захищати й плекати цей безцінний ресурс.   Фермери, як господарі землі, дедалі частіше звертаються до інноваційних сільськогосподарських інструментів та практик для збереження здоров’я ґрунтів. Ці практики включають технології обробки насіння, тобто покриття насіння захисними речовинами від шкідників і хвороб на початковому етапі, а також поживними речовинами, стимуляторами росту та біологічними агентами, які сприяють кращому розвитку коренів та підвищують стійкість рослин. Оброблене насіння зменшує потребу в додаткових хімічних речовинах і сприяє створенню здорової екосистеми ґрунту. Такий точний підхід не лише покращує життєстійкість молодих рослин, але й сприяє довгостроковій життєздатності ґрунту, гарантуючи, що культури процвітають, не виснажуючи землю під ними. Завдяки цим досягненням фермери впроваджують розумніші та більш стійкі практики, які безпосередньо підтримують здоров’я ґрунту, оптимізуючи врожайність.   Практики, що зменшують тиск на ґрунт, зокрема, обробка насіння, набули значного поширення в Центральній та Східній Європі, де фермери все частіше застосовують передові технології для покращення здоров’я ґрунту та підвищення продуктивності сільського господарства. У цьому регіоні, де сільське господарство відіграє життєво важливу роль у місцевій економіці, фермери звертаються до таких особливих продуктів, як Луміпоса®, що забезпечує захист від широкого спектру шкідників, Лумісена®, що забезпечує неперевершений контроль переноспорозу соняшнику, або Лумідапт™ Кельта, новий тип добрива для живлення насіння, розроблений для підвищення метаболічної активності рослин, фізіології та зменшення стресів.   Ці інноваційні рішення є результатом науково-дослідницьких зусиль вчених міжнародної сільськогосподарської компанії Corteva Agriscience, яка є лідером у розробці передових продуктів для підтримки сталого сільського господарства. Інвестуючи в технології обробки насіння, Corteva створила рішення, які допомагають фермерам, зокрема в Центральній та Східній Європі, досягти вищої продуктивності, мінімізуючи вплив на навколишнє середовище, що знаменує собою суттєвий крок у бік більш стійких методів ведення сільського господарства в регіоні.   Тенденція використання технологій обробки насіння відображає зростаючу прихильність до сталих методів ведення сільського господарства, де захист здоров’я ґрунту розглядається не просто як необхідність, а як шлях до майбутнього сільського господарства в постійно мінливих кліматичних умовах.   Автор: Андре Негрейрос, керівник комерційного підрозділу Центральна та Східна Європа Corteva Agriscience

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *