Підсумки лютого на ринку зернових та олійних

В AgroMarket UUB від Української універсальної біржі опубліковано аналітичний звіт ринку зернових та олійних за лютий 2025 року.

Згідно з інформацією, що міститься у звіті, на ринку зернових лютий відзначався висхідною динамікою, зокрема в другій половині місяця.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресреліз УУБ.

Внутрішній ринок

«Індикативи на кукурудзу продовжували підвищуватися. Середня ціна на кінець місяця складала 9 217 грн/т. (EXW), що більше на 4,02% з початку місяця. Інтенсивна конкуренція за зерно між переробниками та експортерами, а також обмежена пропозиція через небажання аграріїв продавати, стимулювали подальше зростання цін», – зазначили аналітики біржі.

На кінець лютого, за даними заявок в AgroMarket UUB, середні ціни на пшеницю 2 і 3 класу знаходились в діапазоні 9 949 – 9 804 грн/т (EXW). Ціни на фураж складали 9 375 грн/т (EXW), що більше на 2,38% з початку місяця.

За інформацією Укргідрометцентру, агрометеорологічні умови протягом місяця характеризувалися недостатньою кількістю опадів на значній частині території України. Лише епізодично фіксувалися незначні опади у формі снігу або мокрого снігу.

Зовнішній ринок (СВОТ)

Наприкінці лютого ф’ючерсні контракти на сільськогосподарські культури, що торгуються в Чикаго, зазнали зниження під впливом різноманітних факторів як глобального, так і внутрішнього характеру.

«На ф’ючерси пшениці впливала постійна геополітична нестабільність, яка змінювала динаміку експорту та створювала ризики обмеження пропозиції у ключових регіонах вирощування пшениці. На ф’ючерси кукурудзи тиснули позитивні прогнози погоди в основних регіонах вирощування, що підсилювало очікування збільшення пропозиції. На ринок соєвих бобів негативно вплинули мита та торгове протистояння», – додають аналітики.

З повною  версією звіту можна ознайомитись  у безкоштовному чат-боті для купівлі та продажу аграрної продукції в Телеграм – AgroMarket UUB – далі «поділитись номером» – розділ «Аналітика».

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *