Площі під пивоварним ячменем у 2019 році зросли на 10-15%

Компанія Malteurop закрила плани по сертифікованій програмі «Агропроект» щодо врожаю 2019 року набагато раніше ніж звичайно, зазначивши при цьому збільшення виробничих площ під пивоварним ячменем в середньому на 10-15%. Такою інформацією в ексклюзивному інтерв’ю ІА «АПК-Інформ» поділився Олександр Івашина, регіональний директор по поставкам Malteurop Eastern Europe. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на АПК-Інфрпм.

На його думку, це обумовлено тим, що сезон-2018/19 МР був вкрай маржинальним для виробника пивоварного ячменю.

«Не дивлячись на деякі локальні проблеми з якістю в цьому сезоні, врожайність була досить високою, не кажучи вже про ціну. Фуражний ячмінь торгувався з премією та значну частину сезону був дорожче продовольчої пшениці. А за рахунок премії за пивоварну якість, яка в середньому становила 8-15%, пивоварний ячмінь увійшов в число 2-3 найбільш високорентабельних культур врожаю-2018», – зазначив А.Івашіна.

Однак експерт вважає, що говорити про глобальне збільшення площ під цією культурою, напевно, не варто.

«Наш сільгоспвиробник змінився та «розкладає яйця в різні кошики». Тому, незважаючи на високі ціни в останньому сезоні, аграрій не поспішає різко збільшувати площі під ячменем. При цьому динаміка збільшення площ під пивоварним ячменем однозначно присутня. Майже ніхто з наших постійних партнерів не припинив вирощування цієї культури, навіть навпаки, – ми залучили ряд нових потенційних постачальників», – пояснив експерт.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *