Повний технологічний аналіз вітчизняних й іноземних сортів ярої пшениці показав, що сорти миронівської селекції найкращі

У Миронівському інституті пшениці імені В.М. Ремесла на даний час проводиться вивчення селекційного матеріалу пшениці ярої за хлібопекарськими властивостями борошна згідно програми наукових досліджень.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на naas.gov.ua.

За високою комплексною оцінкою (яка включає визначення фізичних показників якості зерна та борошна, реологічних властивостей тіста та хлібопекарських властивостей борошна) виділено чотири лінії з конкурсного сортовипробування та три лінії з попереднього сортовипробування.

Також під головуванням директора Демидова Олександра Анатолійовича проводиться повний технологічний аналіз сортів миронівської селекції та інших вітчизняних й іноземних сортів ярої пшениці, для диференціації як за врожайністю, стійкістю до вилягання та хвороб так і за ознаками якості.

В результаті ми можемо стверджувати, що сорти миронівської селекції, а саме МІП Злата, Сімкода миронівська, Дубравка, МІП Олександра, МІП Дана (з умістом білка більше 14%, вмістом клейковини за 30% першої групи якості, «силою» борошна вище 300 одиниць альвеографа та об’ємом хліба понад 1200 см3) переважають за всіма параметрами.

 

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *