Сезон цукроваріння в Україні: скільки виробили заводи

Українські заводи з початку сезону цукроваріння виробили 1,2 мільйона тонн цукру, повідомила прес-служба Національної асоціації цукровиробників України (НАЦУ) “Укрцукор”.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на УНІАН.

Українські цукрові заводи з початку сезону цукроваріння, який стартував 1 вересня з запуском Радехівського цукрового заводу, виробили 1,19 мільйона тонн цукру.

“Станом на 25 листопада виготовлено 1190,2 тисячі тонн цукру та перероблено 7,95 мільйона тонн цукрових буряків”, — йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, загалом станом на поточну дату в Україні працює 31 цукровий завод із 32.

Раніше в асоціації “Укрцукор” повідомили, що оптово-відпускні ціни на цукор у 2019-2020 маркетинговому році (МР, вересень 2019 — серпень 2020) можуть зрости на 18% — до 13 тисяч гривень/тонна через скорочення виробництва.

В асоціації прогнозували, що через сильні дощі та неврожай цукрового буряку в Україні виробництво цукру в 2019 році може скоротитися до 1,1 мільйона тонн. Україна за сезон цукроваріння 2018-2019 МР скоротила виробництво цукру на 15% — до 1,7 мільйона тонн.

 

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *