Сільгоспмашинобудування у світі відновлюється завдяки попиту на продукти

Порівняно з іншими секторами виробництва первинний сектор став одним з тих, які показали найшвидше відновлення.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на прес-реліз Італійської національної федерації виробників машин для сільського господарства.

Спостерігається зростання як світового виробництва зерна та молока, так і ціни на основну сільськогосподарську продукцію. Коронавірусна криза посилила вагу сільського господарства, яке продемонструвало порівняно швидке відновлення в умовах епідемії.

У той час, як ОЕСР прогнозує за результатами року зниження світового ВВП на рекордні 4,5%, первинний сектор наростив свої виробничі потужності. Так, в FAO очікують, що виробництво зерна в 2020 р. досягне нового рекорду — 2756 млн т, що на 2,2% більше, ніж торік. При цьому попит збільшиться на 2,4%, а світова торгівля — на 1,6%.

Світове виробництво молока, як прогнозується, зросте на 0,8%, і лише м’яса — знизиться на 1,7%. Світові ціни на м’ясо зросли на 8,3%, на м’ясо птиці — на 7,7%, а на рис — на 8,2%. Коронакриза послабила продовольчу безпеку, через що кількість людей, які недоїдають, збільшилася на 130 млн.

Що стосується сільгосптехніки, то протягом 1 півріччя продажі тракторів зросли у США (на 10,4%), Росії (на 7%), в Канаді вони залишаються стабільними (зростання на 0,3%), а в Бразилії знизилися на 5%. Найбільше ж зниження зафіксовано на азіатських ринках: в Південній Кореї (на 7,3%), Індії (на 11,3%) і особливо в Японії (на 29,5%). Натомість у Туреччині продажі зросли на 75%, відновившись після зниження в попередні роки.

В Європі продажі тракторів у 1 півріччі становили 68,8 тис. шт., що на 12,1% менше аналогічного періоду минулого року. В Італії це зниження становило 18%, і лише в серпні продажі почали потроху оживати.

На думку Італійської національної федерації виробників машин для сільського господарства, останнє виступає ознакою зміни ринкової тенденції і переходу від скорочення до зростання.

 

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *