Виробництво ячменю в Мексиці стикається з серйозними проблемами через посуху, викликану кліматичними змінами, що може негативно вплинути на національну пивоварну галузь. Мексика є одним із провідних експортерів ячменю, і зараз ведуться зусилля щодо впровадження регенеративних методів його обробітку, щоб протистояти екстремальним погодним умовам.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на УЗА.
Альтиплано, головний регіон з виробництва ячменю, що забезпечує пивоварну промисловість, у середньому виробляє 481 000 тонн ячменю на рік, що становить 93% загального виробництва країни. Проте, зміна опадів за останні роки знизила врожайність, з 769 мм у 2021 році до 589 мм у 2023 році. У поточному сільськогосподарському циклі зі 102 000 га, засіяних ячменем, 4 200 га постраждали від посухи, а врожайність становила лише 1,78 т/га, що нижче за необхідний рівень беззбитковості в 2,7 т/га.
Пивоварна промисловість, яка становить 1,6% ВВП Мексики та підтримує понад 700 000 робочих місць, ставиться під загрозу. Нещодавня ініціатива Cultivando un México Mejor (Вирощуємо найкраще Мексико), реалізована CIMMYT та Heineken, спрямована на впровадження нових технологій та стійких методів ведення сільського господарства, що показало позитивні результати, такі як економія води та збільшення врожайності. Експерти наголошують на важливості адаптації та навчання фермерів новим методам, щоб впоратися з наслідками кліматичних змін.
Джерело: propozitsiya.com