У квітні 2021 року середнє значення Індексу продовольчих цін ФАО склало 120,9 пункту. Індекс на 2,0 пункту (на 1,7%) вище показника за березень і на 28,4 пункту (30,8%) показника за квітень минулого року.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на ФАО (Продовольча і сільськогосподарська організація ООН).
Таким чином, індекс зростає одинадцятий місяць поспіль і досяг найвищого значення з травня 2014 року. Це зростання обумовлене в першу чергу значним підвищенням цін на цукор, а також на рослинні масла, м’ясо, молочну продукцію і зернові.
Середнє значення індексу цін на зернові ФАО у квітні склало 125,1 пункту, що на 1,2% вище рівня березня, коли цей показник тимчасово знизився. Однак у квітні зростання відновилося, в результаті чого значення цього індексу на 26,0% перевищило рівень квітня 2020 року.
Середнє значення індексу цін на рослинні олії ФАО у квітні склало 162,0 пункту, що на 1,8% вище березневого показника. Світові ціни на соняшникову олію дещо знизилися у зв’язку з нормуванням попиту.
Середнє значення індексу цін на молочну продукцію ФАО у квітні склало 118,9 пункту, що на 1,2% вище його березневого рівня; таким чином, зростання даного індексу триває вже одинадцятий місяць поспіль, в результаті чого його значення виявилося на 24,1% вище, ніж у відповідний період минулого року.
Середнє значення індексу цін на м’ясо ФАО у квітні склало 101,8 пункту, що на 1,7% вище в порівнянні з незначно переглянутим березневим значенням. Зростання даного індексу триває сьомий місяць поспіль, в результаті чого його значення виявилося на 5,1% вище, ніж у відповідний період минулого року.
Середнє значення індексу цін на цукор ФАО у квітні склало 100,0 пункту, що на 3,8 пункту (3,9 відсотка) вище березневого показника і майже на 60% вище показника відповідного періоду минулого року.
Джерело: propozitsiya.com