Дослідники відзначають, що робот продемонстрував вражаючі результати ідентифікації з частотою успішної локалізації 91%. Інженери з Кембриджського університету презентували робота-фермера Vegebot, який вміє збирати салат айсберг, повідомляє New Atlas. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на delo.ua.
За інформацією видання, деякі культури, такі як пшениця або картопля, відносно легко збирати механічним способом у великих масштабах, але інші культури, такі як салат айсберг, все ще вимагають ретельної людської праці.
“На даний момент збирання врожаю – це єдина частина циклу виробництва салату, яка здійснюється вручну, і це вимагає дуже великих фізичних зусиль”, – розповіла дослідниця Джулія Кай, яка розробила “комп’ютерний зір” для робота.
Спочатку робот визначає здорові і дозрілі качани салату, використовуючи алгоритм на основі штучного інтелекту, навчений на зображеннях культури, а також на реальних зразках в лабораторних умовах.
Після цього машина вирізає качан, роблячи зріз в потрібному місці не полишаючи зайвих листків.
Дослідники відзначають, що робот продемонстрував вражаючі результати ідентифікації з частотою успішної локалізації 91%.
Поки Vegebot працює не так швидко і ефективно, як людина. Робот витрачає 32 секунди на визначення зрілості салату, але в майбутньому подібні технології можуть вирішити проблеми дефіциту робочої сили в сільському господарстві, а також зменшити кількість харчових відходів.
До інформації: гуманоїдного робота Atlas компанії Boston Dynamics навчили пересуватися серед руїн і безладу, а також проходити боком крізь вузькі отвори.
Джерело: propozitsiya.com