В Австралії намагаються покращити жаростійкість пшениці

Корпорація досліджень та розвитку зернових (GRDC), разом з Австралійським національним університетом (ANU) та галузевими партнерами,інвестує австралійських $1,9 млн у тривалий дослідницький проект на три роки для прискорення розробки кліматично стійких культур.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис в telegram каналі Агро Інноваційний Клуб.

Менеджер з генетичних технологій GRDC, Праміла Ванамбатіна, зауважує, що попри успіхи селекціонерів у створенні зародкової плазми пшениці, яка більш термостійка, залишаються невідповідні питання щодо вуглецевого обміну в листі, що може прискорити досягнення результатів.

Дослідження має на меті розуміння генетичної основи термостійкості пшеничних культур, щоб виробники мали доступ до більше термостійких сортів.

Раніше проведені дослідження показали, що багато австралійських сортів пшениці термостійкі. Однак нові матеріали, розроблені за допомогою полевого фенотипування та геномного відбору, показують, що термостійкість австралійської пшениці може бути значно поліпшена.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *