У серпні в Україні зросли ціни на м’ясо та ковбасні вироби, в той час, як подешевшали овочі борщового набору і деякі крупи, свідчать дані моніторингу цін аграрного департаменту Мінекономіки.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на unian.
Зокрема, цибуля в серпні подешевшала на 15% в порівнянні з серпнем 2019 року, і на 8% — в порівнянні з минулим місяцем — до 7,50 грн/кг.
Капуста подешевшала на 17% в річному вираженні та на 13% в порівнянні з липнем — до 5,42 грн/кг, картопля — на 6% (-4% в порівнянні з липнем) до 11 грн/кг, буряк — на 12%, але в порівнянні з липнем подорожчала на 8% — до 6,43 грн/кг.
Серед круп за рік найбільше подешевшало пшоно — на 21%, до 12,77 грн/кг, подешевшали кукурудзяна (на 3%) і ячмінна (на 1%) крупи.
Водночас гречка в серпні 2020 року коштувала у 2,4 раза більше, ніж роком раніше — 30 грн за кг. Яловичина в серпні подорожчала на 12% — до 88,29 грн/кг, свинина — на 3%, до 81,65 грн/кг, ковбаса вищого сорту — на 4%, до 102,97 грн/кг.
Також подорожчали молочні продукти: вершкове масло і сир — на 8%, сметана — на 9%, молоко — на 5%.
Джерело: propozitsiya.com