Цьогоріч у Вінницькій області з’явилося одразу дві великі ділянки із промисловим вирощуванням кореня хрону — в Сутисках та у Томашпільському районі.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на volyn.com.ua.
Вінницька харчосмакова фабрика, яка є найбільшим переробником хрону в країні, вже декілька років поспіль шукає партнерів серед великих фермерів, готових ризикнути і почати промислове вирощування хрону — нестача сировини постійна проблема. У періоди найбільшої кризи корінь доводилося навіть імпортувати з Білорусі та Угорщини.
Цього річ угорські постачальники продали 130 000 штук саджанців кореня хрону вінницьким аграріям. Фабрика і фермери разом оцінять врожайність угорської розсади, порахують доцільність використання під вирощування кореня хрону поливних полів і навчаться організовувати процес розподілу врожаю для переробки та посадковий матеріал за угорським зразком.
Хрін найкраще вирощувати після культур, які рано звільняють поле: огірків, помідорів, ранньої картоплі. Це дає можливість своєчасно провести підготовку ґрунту. Однак чим раніше посадити хрін, тим вище його врожайність.
Зрошують рослини дощувальними установками. Користь хрону полягає не лише в кореневищах. Зрізану зелену масу перед збиранням урожаю використовують на корм худобі.
Джерело: propozitsiya.com