Білл Туречек і його колеги розробили новий спосіб термічної обробки, яка дозволить вбивати патогенні мікроорганізми, не завдаючи шкоди рослині.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на news.agropages.com.
Вчений зазначив, що, вводячи етап кондиціювання з більш низькою температурою і використовуючи пар, а не гарячу воду, дослідники в такий спосіб загартовували рослини, які в подальшому краще витримували більш високу температуру обробки, призначену для знищення патогена.
У новому методі використовується двоетапний процес. Першим кроком є термообробка з кондиціюванням, яка стимулює вироблення в рослинах захисних білків та інших молекул.
Другий крок полягає у застосуванні високої температури, яка є смертельною для патогенних організмів, але при цьому майже не пошкоджує рослини.
За вирощування полуниці новий метод дозволяє безпечно боротись із патогенами та шкідниками і має призвести до скорочення застосування пестицидів та підвищення якості й урожайності плодів.
Хоча цей метод був розроблений для боротьби з патогеном, який викликає кутову плямистість на листі рослин, було відмічено, що він також ефективний проти інших патогенів, деяких нематод і комах-шкідників.
Джерело: propozitsiya.com