Новий сорт цибулі Orion не містить піровиноградну кислоту, і тому не має гіркуватого присмаку і неприємного запаху. Orion можна їсти сирим або вареним, і він карамелізується в процесі приготування, що надає йому трохи солодший смак. Він також зберігається до 8 місяців.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на freshplaza.com.
Сорт розроблений Bejo France у партнерстві з 5 французькими виробниками долини Луари та регіону Шампань. Перші партії нового сорту цибулі вже надійшли на ринок. Хоча відгуків від споживачів ще немає, але Оріон вже спокусив роздрібних клієнтів.
«Насправді мета полягає в тому, щоб залучити клієнтуру, яка зазвичай не споживає цибулю, і переконати тих, хто більше не хоче купувати цибулю через її гіркуватий смак, неприємний запах, або тому, що її різання змушує їх плакати. Відсутність піровиноградної кислоти є тим відмінним елементом, який надає Orion його м’якості та абсолютно нового смаку», — розповів Яннік Шевре, менеджер з маркетингу Bejo France
Цей французький ексклюзив, отриманий традиційними методами селекції, поки що знаходиться в пілотній фазі, на 5 ділянках по 1 га.
«На даний момент ми намагаємося виміряти задоволеність споживачів, а потім приймемо рішення щодо збільшення виробництва на наступний рік».
Сорт, що продається під назвою Оріон, може згодом отримати етикетку HEV. Деякі виробництва вже проходять процес. Група націлена на багатоканальних рітейлерів і галузь громадського харчування, а також на розвиток експортної діяльності, орієнтуючись на французьке походження, яке визнано гарантією якості в багатьох країнах.
Джерело: propozitsiya.com