Херсонські підприємці Андрій Бігленко та Дмитро Моцак відкрили виробництво в’ялених томатів.
Для виробництва 1-2 тонн продукції за сезон переробляють десятки тонн свіжих томатів.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на «#ШоТам».
Спробувавши за кордоном в’ялені томати, і не знайшовши подібного в Україні, зрозуміли, що це вільна ніша.
Почавши експерименти на домашній кухні, закінчили продажем в’ялених делікатесів у мережах кафе та крафтових магазинів.
«Іноземні в’ялені помідори на смак були всі однакові, бо до них додають оцет, стабілізатори, барвники, підсилювачі смаку. Це псує смак. А помідори, коли в’яляться, на смак стають такими, що ні з чим не можна порівняти. Ми подумали, що це може бути нашою фішкою. Навіть ті, хто почав після нас виготовляти такий продукт, не створили подібного», — розповів засновник компанії Андрій Бігленко.
Пробували сушити на сонці, як це роблять італійці, але експеримент не вдався.
Купили сушильне обладнання, створили п’ять смаків помідорів і три види паштет-соусу із в’яленими помідорами.
Продукцію збували ресторанам Salateira, Il Molino, Okko. Для деяких з них розробили спеціальну рецептуру.
Зараз розповсюджуэмо через магазини «Корисна крамниця», «Лавка традицій», магазини для веганів і вегетаріанців. Ведемо переговори із «Сільпо», «Ашаном».
Джерело: propozitsiya.com