Дослідники Національного університету Колумбії працюють над селекцією сортів томатів черрі, які мають більш високий вміст антиоксидантів, особливо лікопенів та більшою кількістю вітамінів і мінералів.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на freshplaza.com.
Розробка цих нових сортів почалася із серії схрещувань між елітними лініями томатів черрі. Тест допоміг оцінити різні аспекти, такі як висота рослини, дні до цвітіння, дні до початку збору врожаю, кількість та маса плодів, загальний урожай та органолептичні властивості плодів. Потім ці сорти порівнювали з референтним комерційним контролем.
Дослідження проводилися у відкритому полі під впливом шкідників та хвороб, а не в захищених тепличних умовах, що може скоротити цикл, у порівнянні з випробуваннями в контрольованих умовах.
Найважливішим результатом цього випробування було те, що деякі матеріали мали найбільшу врожайність. Іноді вони давали 38 т/га в трьох населених пунктах, тоді як комерційний контроль давав 23 т/га.
Зазначається, що нові сорти мають середню вагу плодів томатів-чері від 10 до 25 г.
Джерело: propozitsiya.com