В Україні в 2018 р було вироблено понад 3,3 тис. т органічних ягід. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на повідомлення Organic Business School на своїй сторінці в Facebook.
У структурі ягід:
- малини – 2,81 тис. т.
- суниця садова – 0,37 тис. т;
- лохина – 0,04 тис. т;
- інші – 0,13 тис. т.
Площа під органічними ягодами склала 850 га:
- малина – 563,6 га;
- лохина – 105,7 га;
- суниця садова – 51 га;
- інші ягоди – 44,3 га.
До інформації, що запаси десертного яблука в Україні оцінюється в 280 тис. т за станом на 1 лютого 2019 р, що на 42% більше минулого року. Це абсолютний рекорд запасів яблука на цю дату в історії України.
Джерело: propozitsiya.com