Українська сім’я виготовляє незвичні смаки меду та смаколиків

Сім’я переселенців Олексій та Анастасія Конюш започаткували бізнес, який вражає багатьох українців. Однак для цього у них було багато перешкод та важких моментів. Зокрема, їм довелось перевозити вцілілі вулики з окупованої Луганщини на мирну територію, аби продовжити сімейну справу.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на 24tv.ua.

Деякі вулики Олексія у Луганську вщент побили снаряди. Ті, які вціліли – відправили на мирну територію. Врятувати вдалось 30 сімей бджіл. Пара переїхала у село Стовбина Долина, що на Полтавщині. 
Коли Конюші зрозуміли, що хочуть започаткувати бізнес – переїхали ближче до Києва. 

“Шлях розпочався з самого народження, я народився у сім’ї бджолярів. Батьки в 16 років мені подарували пасіку, у якій було 20 сімей. Відтоді можна офіційно вважати мене пасічником. Вбирав знання і любов до бджоли з самого народження”, – сказав Олексій Конюш.

Олексій Конюш зазначив, що важкі моменти у роботі з бджолами є завжди. До прикладу, такі:

  • різка зміна клімату;
  • насиченість агрохімії у повітрі;
  • масова загибель бджіл на території України.

“Це найбільша проблема у пасічників і взагалі в цій сфері”, – розповів Конюш.

Під час пандемії COVID-19, за словами пари, вони просто змінили платформу для продажів.

“Формат дії людей змінився. Якщо раніше в нас стаціонарні точки продавали мед, кав’ярні, то зараз це все закрито і люди перейшли в онлайн. В принципі, онлайн-режим частково закрив ті прорахунки, які стались під час пандемії. Онлайн – зараз топ”, – поділився чоловік.

Сім’я виготовляє незвичні смаки меду під брендом “Конюшина”. До прикладу:

  • кокос і мигдаль; 
  • шоколад і фундук;
  • полуниця і ваніль;
  • лимон та імбир;
  • вишня та перець чилі. 

Найбільше покупців дивує “крем-мед”. Його виготовляють у спеціальному обладнанні.

“Смаки розробляли самостійно у сімейному колі різними дегустаціями та методами. Пізніше вже підключили технологів”, – розповів підприємець. Він додав, що не завжди виходить зробити оригінальний смак. 

“Не зупинятися, рухатися лише вперед – це я хочу побажати всьому малому і середньому бізнесу нашої країни”, – зазначив Олексій Конюш.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *