За останні 10 років експорт агропродовольчої продукції з України зріс удвічі і досяг рекордної позначки в 18,6 млрд доларів в 2018 році. У той час як імпорт залишався на рівні 5 млрд доларів. Про це повідомили в прес-службі Українського клубу аграрного бізнесу. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на delo.ua.
Основою агропродовольчого експорту України є продукція рослинництва, яка в структурі займає 53% (в основному мова йде про кукурудзу та пшеницю), другою найбільшою категорією виступають жири та масла – 24% (соняшникова олія), ще 16% припадає на готові продукти (жмих сої та соняшниковий шрот), решта 7% – продукція тваринництва (м’ясо птиці, молочна продукція та мед).
У структурі імпорту агропродовольчої продукції України найбільшу частку займає готова продукція – 46% (левову частку займає тютюнова сировина, спирт етиловий, продукти для годування тварин), ще 30% припадає на продукцію рослинництва (насіння соняшнику, цитрусові та банани), 18% на тваринницьку продукцію (в основному морожена та охолоджена риба та сири) і 5% на жири та масла (в основному пальмову олію).
Джерело: propozitsiya.com