Закарпатська садівниця поділилась досвідом вирощування пряних трав та мікрогріну

Юлія Гайович

Мешканка Ужгорода Юлія Гайович сьомий рік вирощує пряні трави. Спершу це була тільки м’ята і тільки для «зрізання». Згодом додалася праця з м’ятою у горщиках. Поступово до м’яти приєдналися інші пряні трави та мікрогрін.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на varosh.com.ua.

«Спочатку я ще думала, яка класна справа, воно росте красиве, пахне, всім подобається… А наступного року, коли почала масово вирощувати, то вже і шкідники з’являлися, тому я шукала нехімічні, саме органічні методи, аби їх позбутися. Тож у мене постійний пошук, як боротися з ними так, аби не нашкодити рослинам і, відповідно, людям», — розповідає Юлія Гайович.

Перші 3 роки були присвячені винятково м’яті, наразі її в господині росте одразу шість сортів. Поступово до м’яти приєдналися чебрець трьох сортів, розмарин, базилік чотирьох сортів, тархун, орегано, карі, шавлія і мікрогрін.

З’явилися грядки, теплиці й простір у будинку саме для мікрогріну.

У міжсезонні пряних трав Юлія фокусується саме на ньому — вирощує мікрогрін безпосередньо в будинку, з ним нема клопотів холодної пори і саме взимку він набуває популярності через брак іншої зелені.

Карантин також став викликом, проте вирощувати м’яту та інші трави садівниця не припинила.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *