Зростання виробництва молочних продуктів не відбуватиметься до весни, — експерти

Окрім сезонності на зниження виробництва молочних продуктів також впливає сезонне скорочення надходження молока на переробку. 

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на ІНФАГРО.

Зниження виробництва відбувається не у всіх категоріях молочної продукції. Наприклад, порівняння обсягів виробництва в жовтні минулого року і жовтні 2019, показує, що зросло виробництво сухого дитячого харчування на молочній основі (+ 72%), СЗМ (+ 13%), йогуртів (+ 11%), кисломолочних продуктів (+ 6%), рідких вершків (2%).

При цьому за той же період істотно скоротилося виробництво казеїну та казеїнатів (-40%), плавленого сирного продукту (-19%), масла вершкового (-16%), сиру сичужного (- 10%).

«Ситуація на ринку молока поки не дозволяє прогнозувати збільшення виробництва більшості видів молочної продукції до весняного зростання пропозиції сировини від домогосподарств. Але можна сказати, що це зростання в наступному році не буде істотним, тому і для зростання виробництва молочних продуктів передумов немає», — йдеться у повідомленні.

 

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *