На Луганщині чоловік будує бізнес на виготовлені еко-чіпсів

Андрій Жуков — мешканець Луганської області, який у своєму селі заснував унікальне виробництво. Він власноруч готує еко-чіпси, які не шкодять здоров’ю, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Бізнес Схід”.

Разом з родиною до села Булавинівка, що у Новопсковському районі чоловік переїхав чотири роки тому, у 2014 році. Зайнявся виготовленням корисних чіпсів чоловік з особистих міркувань. Спочатку готував їх включно для своїх дітей, аби скоротити вживання шкідливих та солодких продуктів.

Згодом, чіпсами все частіше ласували друзі та знайомі. З позитивних відгуків всіх хто куштував еко-чіпси чоловік зрозумів, що це може перерости в бізнес. Свої перші смаколики Андрій готував з яблук, слив, інших фруктів, а згодом додав і овочі.

В Україні застраховані лише 5% фермерів (інфографіка)

Українські вчені вивели понад 100 нових сортів картоплі

“Спочатку це їли мої діти, згодом стали пригощати інших. Нашим друзям, знайомим дуже сподобалося це. Ми побачили, що на ринку це можна продати. Так я подав першу заявку і отримав грант — невелику сушильну машину.”

— розповів Андрій Жуков

Вдруге, чоловік вирішив поборотися за ґрант коли у нього виникла ідея зайнятися новим напрямком – — вирощуванням малини. Ця ідея також отримала підтримку:

“Ми маємо невикористаний ресурс землі. Багато людей у нашому селі віддають фермерам свої ділянки у півгектара під зернові, соняшник. За це заробляють зовсім небагато. Краще вирощувати і переробляти самому – так люди зроблять продукт з більшою доданою вартістю.”

— говорить Андрій.

Сьогодні, підприємець шукає шляхи експорту своєї продукції. Зараз, ведуться переговори з покупцем із Прибалтики. Вже навіть надіслав йому пробну партію своїх чіпсів. Андрій розуміє, що якщо вдасться налагодити експорт йому потрібно буде збільшувати об’єми виробництва. Одним з варіантів розширення бачить створення кооперативів у своєму селі. За словами, чоловіка зараз вже є мінімуму чотири сім’ї які готові підтримати його ініціативу та приєднатися до справи.

Фермер з Грузії розповів про своє господарство та як йому допомагає держава

“Ми вже плануємо, що кожна родина садитиме навесні, аби виростити різні овочі на своїх ділянках. Це не просто продати помідори, потрібно їх переробити. Це інший рівень відповідальності – виростити і здати на переробку красивий і якісний товар.”

— поділився підприємець.

Андрій на власному досвіді переконався, що аби заробити не обов’язково їхати за кордон. Адже і в Україні можна гарно заробляти та розвивати свою справу.

Американські фермери показали економний спосіб зберігання зерна (фото)

Джерело: news.agro-center.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *