Як не прогоріти на полуниці та збирати стабільний урожай? Кейс поліських ягідників

Джерело фото: AgroPortal.ua

Найбільші проблеми ягідників цього сезону — приморозки та низька ціна — не торкнулися ФГ «Гарден Біо», яке обробляє поля у селі Маща Рівненської області.

Коли були мінусові температури — накривали полуницю агроволокном. Щодо вартості у господарстві теж не хвилюються, адже з 2018 року вирощують ягоду за органічною технологією. Відповідно, ціна є завжди.

Про полуничний бізнес, проблеми локального фермера та плани на сезон розповідає в репортажі для AgroPortal.ua сертифікований виробник органічної ягоди Тетяна Мельник. 

Тетяна Мельник, фермерка

«Загалом у нас в органіці 24 га. З них 2 га під полуницею, а тієї, що плодоносить, — 1 га. Все під «краплею». Сортів багато, але переважно нідерландської та італійської селекції. Полуниці на плодоношення даємо два роки», — розповідає фермерка.

У господарстві зізнаються, що за органічною технологією ягоду виростити важче, але є гордість за те, що отримують якісний продукт. До того ж в околицях міста Костопіль вони не лише одні органічні виробники, а й взагалі єдині офіційно зареєстровані.

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *