Шість кілограмів з однієї голови. Чому в Україні обмежена кількість виробників генеральського сала

Сало з проріззю — так зване генеральське — нішевий продукт непромислового характеру, що виробляється переважно в приватному секторі. Ціноутворення формується зі співвідношення попиту і пропозиції. Як правило, воно коштує значно дорожче за звичайне, проте його обсяги незначні, оскільки виробництво дуже трудомістке.

Генеральське сало в Україні вважається особливо цінним та високоякісним продуктом. Воно отримується від сальних порід свиней — з однієї голови можна отримати близько 6 кг такої продукції, розповідає керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» у Львові Тетяна Попович.

Тетяна Попович, керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар»

Загальне виробництво сала в Україні зростає, воно експортується, проте даних про цей особливий вид немає. Загалом українські фермерські господарства перейшли на вирощування м’ясних порід свиней, на яких більший попит, і вирощувати їх простіше. Це може вказувати на те, що кількість виробників, які спеціалізуються саме на генеральському салі, обмежена.

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *