ТВАРИННИЦТВО

Українським молокопродуктам вдається виходити на нові ринки завдяки якості

Протягом останніх двох років експорт української молочної продукції поступово збільшується. Також розширюються ринки для постачання молочних товарів. Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, повідомляє пресслужба Мінагрополітики. За його словами, Європарламент ухвалив рішення про…

Читати далі

Темпи скорочення поголів’я ВРХ в Україні сповільнюються

У присадибному і промисловому секторі України станом на 1 квітня поточного року утримується 2,33 млн голів ВРХ, зокрема 1,26 млн корів. Про це говориться у повідомленні Асоціації виробників молока з посиланням на дані Мінагрополітики.  Порівняно до 1 березня 2024 року…

Читати далі

Свинина несподівано дешевшає перед Великоднем

Ціни на свиней забійних кондицій демонструють незначне послаблення у другій половині квітня. Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України». «Торги минулого тижня завершилися послабленням цін закупівлі живця на 1-3% порівняно з попереднім. Незважаючи на корекцію, в центрі та на…

Читати далі

Свиногосподарства України нарощують поголів’я

Більшість виробників свинини не змінюють плани на 2024 рік попри невизначеність на ринку. Про це свідчать результати опитування асоціації «Свинарі України», яке охопило операторів, що забезпечують 70% пропозиції промислового ринку свинини. Так, 2/3 опитаних свиногосподарств не мають очікувань щодо зміни…

Читати далі

Україна експортувала більше 100 тис. т м’яса птиці

Український експорт м’яса птиці в березні 2024 року становив 38,3 тис. т, що на 12% більше аналогічного місяця минулого року. Про це повідомляє Shareuapotential із посиланням на дані митної статистики. За підсумками першого кварталу поточного року, експортовано 112 тис. т…

Читати далі

До Великодня сало подорожчає

Зростання цін на сало спостерігається зараз в Україні. Це є частиною більш широкого тренду інфляції. Таку думку висловила керівник відділу маркетингу оптового ринку сільгосппродукції «Шувар» Тетяна Попович у коментарі Delo.ua.  За її даними, від початку весни 2024 року ціни на сало зросли…

Читати далі

Українці споживають більше свинини: показники перевищать довоєнні

В Україні спостерігається відновлення свинарства. Поголів’я свиней та споживання м’яса зростає, а імпорт і ціни знижуються. Як пише Delo.ua з посиланням на дані Міністерства аграрної політики та продовольства, станом на січень 2024 року в Україні налічувалося майже 5,1 млн свиней,…

Читати далі

Передвеликодньої активності на ринку свинини наразі не спостерігається

Ціни на свиней забійних кондицій зміцнюються третій тиждень поспіль. Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України». «Під час минулих торгів котирування на ринку живця зміцнилися на 1–2 грн/кг, або у середньому на 2,2%. Незалежно від регіону більшість товарних партій…

Читати далі

Падіння обсягів виробництва молока в Україні продовжиться

В Україні відбувається стрімке зниження обсягів виробництва молока та зміна структури молочного скотарства внаслідок збільшення обсягів діяльності високотоварних молочних ферм. Про це у телеефірі заявив керівник експертно-аналітичного відділу Спілки молочних підприємств України Леонід Тулуш, говориться у повідомленні СМПУ. Він зазначив, що…

Читати далі

Закупівельні ціни на свинину в березні додали 2,5%

Середня ціна закупівлі свинини в березні склала 61,5 грн/кг з ПДВ (1,59 $/кг). Це на 2,5% вище, ніж у лютому, проте на 14,1% поступається показнику за відповідний місяць минулого року. Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України». «Позитивне коливання…

Читати далі

На ринку свинини очікується подальше підвищення цін

Позитивна цінова динаміка продовжується на вітчизняному ринку свинини. Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України». Торги минулої п’ятниці завершилися підвищенням цін закупівлі, які протягом другого тижня квітня у більшості регіонів країни коливалися в широкому діапазоні 62-65 грн Проте на…

Читати далі

Виробництво м’яса птиці перевищило довоєнні показники

Виробництво м’яса птиці торік зросло проти 2022 року на 6,8%. Зокрема, виробництво курятини додало 6,3%, а індичатини — 24,7%. Про це журналу «Наше птахівництво» повідомив виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко, пише AgroTimes. «Тенденція до зростання розвивається, й за два…

Читати далі