Виробництво м’яса птиці перевищило довоєнні показники

Виробництво м’яса птиці торік зросло проти 2022 року на 6,8%. Зокрема, виробництво курятини додало 6,3%, а індичатини — 24,7%.

Про це журналу «Наше птахівництво» повідомив виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко, пише AgroTimes.

«Тенденція до зростання розвивається, й за два місяці цього року виробництво м’яса птиці збільшилося на 11,7% проти аналогічного періоду 2023 року й на 14% проти довоєнного 2021 року», — зазначив він.

З листопада минулого року спостерігається тенденція до поступового зниження виробниками відпускних цін, додав Сергій Карпенко.

Хоч експортні відвантаження і збільшилися за І квартал 2024 року на 9,4% проти такого самого періоду минулого року, цінова ситуація на внутрішньому ринку все одно перебуває під тиском надмірної пропозиції.

Аналогічна ситуація складається і в яєчному секторі.

«2023 року промислове виробництво скоротилося лише на 2,3%, але вже за перші два місяці поточного року зросло на 16,4% проти січня-лютого минулого року», — підкреслив експерт.

За його словами, скорочення кількості споживачів, розширення обсягів виробництва в промисловому секторі та сезонне збільшення пропозиції від господарств населення значно впливатимуть на цінову ситуацію на ринку яєць.

«Знову ж таки збільшення експортних відвантажень яєць на 25% в І кварталі 2024 року не має надмірного впливу на внутрішні ціни, які з початку року втратили близько 40%», — додав він.

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *