Експерт: Рівень перевитрат у свинарстві сягнув 8 млрд грн

В Україні у 2018 році було вироблено 780 тис. тонн свинини в живій вазі. Враховуючи, що перевитрати склали 10 грн/кг, для свинарської галузі вони обійшлися у 8 млрд грн.

Про це повідомив генеральний директор ТОВ «Центр підвищення ефективності в тваринництві» Микола Бабенко в рамках конференції «Комбікорми. Ефективне тваринництво», організованої компанією «ПроАгро».

«Зниження цін на ринку свиней забійних кондицій стало «спусковим гачком» для панічних настроїв серед операторів, адже кожен виробник рахує собівартість виробництва. Згідно з даними Асоціації свинарів України, її середній показник по країні дорівнює 37-41 грн/кг. А ціна кілограма живця, яка опустилася нижче 40 грн/кг, означає, що свинарі працюють «в нуль» або й у збиток», — зазначає Микола Бабенко.

Серед причин перевитрат Микола Бабенко назвав монополізацію ринку кормів та ветпрепаратів, нав’язування закупок асоціаціями, корупцію, відкати, відсутність контролю та обліку собівартості, помилки у складанні раціонів, фальсифікацію кормів і ветпрепаратів.

Людмила Лебідь, AgroPortal.ua

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *