Одна з проблем українського виробника м’яса, що існує наразі під час експорту, — це європейська процедура регламентування потрібної документації для перевезення яловичини та свинини.
Про це розповів аналітик асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Максим Гопка.
За його словами, це не дає можливості Україні експортувати яловичину в таких обсягах, котрі дозволили б галузі стабільно розвиватися.
«В Україні споживання яловичини на внутрішньому ринку знаходиться на досить низькому рівні. Тому для галузі ефективним було б застосувати механізм, котрий мали навесні з молочною продукцією, коли була гостра проблема всередині країни з попитом на молочні продукти. Як вихід — українські фермери почали експортувати до ЄС, задовольняючи попит європейського споживача як ціною, так і якістю. Такий підхід може бути прикладом для експорту яловичини в майбутньому», — пояснює експерт.
Джерело: agroportal.ua