Люди в Німеччині споживають все менше м’яса.
Про це у Facebook повідомив генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса з посиланням на Agrarheute.
Так, минулого року загалом споживання склало 52 кг на людину. Приблизно на 4,2 кг менше, ніж у 2021 році. Це найнижче значення з початку розрахунків у 1989 році. Для порівняння, за десять останніх років споживання м’яса на душу населення впало майже на 9 кг (2012 рік — 60,9 кг).
Алекс Ліссітса уточнив, що суттєве падіння зафіксоване зі споживання свинини. Минулого року кожен німець з’їв у середньому 29 кг, у 2020 році — близько 31 кг на людину. У 2012 році це було трохи менше 39 кг. Споживання яловичини на душу населення порівняно з минулим роком скоротилося на 900 г — до 8,7 кг, птиці — на 400 г — до 12,7 кг.
«Чому я звертаю постійно увагу на споживчі тренди у Європі, адже під час формування нашоі довгострокової аграрно-політичної стратегї потрібно дуже чітко розуміти, де конкретно наші ринки збуту тієї чи іншої аграрної продукції. Особливо в контексті дискусій про додану вартість в агросекторі та наше майбутнє в ЄС», — підсумував експерт.
Джерело: agroportal.ua