Виробництво копченої свинини впало, а замороженої — зросло

Виробництво копченої свинини впало, а замороженої — зросло

Тваринництво
04 грудня 2018.
16:29

426

Обсяги забою свиней за десять місяців року «просіли» на 4%. Як наслідок, м«ясопереробні підприємства скоротили випуск свіжої, охолодженої та мороженої свинини.

Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації свинарів України  (АСУ) з посиланням на дані Держстату.

«За підсумками десяти місяців 2018-го промислові свиногосподарства реалізували на забій 3,8 млн свиней сукупною живою масою 403,6 тис. т (проти проти 4,04 млн голів живою масою 420,4 тис. т у 2017-му). Як наслідок надходження меншої кількості сировини, зменшилися й обсяги переробки — у січні-жовтні цього року випуск свіжої та охолодженої свинини склав 199 тис. т. Це на 1,6% менше обсягів виробництва цього виду м«яса за аналогічний період 2017-го», — говориться у повідомленні.

Як зауважують аналітики АСУ, меншу внутрішню пропозицію м«яса свиней переробники компенсували за рахунок імпортної охолодженої та мороженої сировини, імпорт якої у січні-листопаді склав 23,4 тис. т.

«Хоча цьогорічні обсяги імпорту перевищують торішні, пропозиція свинини з-за кордону складає трохи більше десятої частини результатів роботи м«ясопереробної галузі за згаданий період».

Крім того, за підрахунками експертів асоціації, випуск сушеного, соленого та копченого м«яса свиней теж скоротився — 7,1 тис. т за 10 місяців 2018-го, проти 9,2 тис. т за аналогічний період 2017-го, тобто на 22,8%.

Не дивлячись на скорочення обсягів виробництва (-11,2%) замороженого м«яса свиней у жовтні, його сукупний випуск за 10 місяців 2018-го навіть додав 6% до минулорічних результатів та склав 12,8 тис. т.

«Такому приросту сприяло трикратне збільшення обсягів виробництва морожених лопаток, окостів та їх відрубів у вересні-жовтні відносно відповідних місяців минулого року. Ця активізація спричинила збільшення об»ємів запасів таких продуктів на складах, які на кінець жовтня перевищили 1 тис. т, що незначно «відстає» від місячних обсягів їх випуску. Залишки охолодженого м«яса свиней, навпаки, скоротилися майже вдвічі та лише на 0,4 тис. т перевищували запаси мороженої свинини», — коментуються в АСУ.

 

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *