Виробництво мороженої свинини зросло майже на третину
Тваринництво
01 листопада 2019.
09:46
362
Обсяги промислової переробки м’яса свиней за підсумками трьох кварталів 2019 р. зросли на 4,4% та склали 208,6 тис. т.
Про це повідомляє Асоціація свинарів України з посиланням на дані Держстату.
«Основний приріст виробництва прийшовся на охолоджені свинячі частини (окости, лопатки, їх відруби та інші елементи), яких цьогоріч випустили на 9,5 тис. т більше ніж за аналогічний період минулого року. Проте зменшення випуску охолоджених свинячих півтуш більш ніж на 4 тис. т (мінус 2,7%) послабило загальний доробок. Дещо компенсувало втрату виробництво замороженої свинини. За рахунок майже трикратного збільшення випуску морожених окостів, лопаток та їх відрубів, а також восьмивідсоткового збільшення випуску інших морожених частин виробництво мороженого м«яса свиней за аналізований період зросло майже на третину (+3,8 тис. т) та склало 15,4 тис. т», — уточнюють в АСУ.
З іншого боку, аналітики відзначають збільшення обсягів залишків свинини на складах.
«Станом на кінець вересня обсяги запасів м’ясопереробних підприємств сягнули 4,5 тис. т, тоді як роком раніше вони були на рівні 2,55 тис. т. Оскільки понад 70% залишків припадали на охолоджене м’ясо свиней, яке має обмежений термін реалізації, тривалого негативного впливу на динаміку закупівельних цін вони не мали. Так, середня ціна на свиней забійних кондицій у вересні 2019 р. була на рівні 47,3 грн/кг, що на 2,7% нижче ніж торік. Однак, вже на початку жовтня ціни закупівлі живця реабілітувалися, завдяки чому середня ціна за місяць практично тотожна середній ціні жовтня 2018 р.», — додали в асоціації.
Джерело: agroportal.ua