Запасливість переробників підштовхнула ціну свинини уверх

Запасливість переробників підштовхнула ціну свинини уверх

Тваринництво
15 лютого 2019.
10:44

374

Ціни закупівлі живця в Україні на початку другої декади лютого дещо реабілітувалися.

Якщо у перших числах лютого середня ціна на свинину живою вагою була на рівні 39,2 грн/кг, то цього тижня показник відновився до 40,5 грн/кг, говориться у повідомленні Асоціації свинарів України (АСУ).

Цьоготижневі котирування на свиней забійних кондицій підвищились на 0,5-2 грн/кг, а тож їх діапазон упродовж 7-го тижня становив 39-41 грн/кг.

«Більшість м«ясопереробників зазначає, що передумов для висхідного руху цін поки не виникло, адже попит з боку кінцевого споживача залишається досить млявим. Тож реабілітацію цін частково пов«язують з підвищеною активністю формування запасів сировини окремими м«ясопереробниками, які скористалися «вікном» низьких цін», — говориться  у повідомленні.

 З іншого боку, як вважають в АСУ, таке відновлення слугує противагою падінню цін заготівлі, які сягнули критичного для свинарів рівня.

Більшість представників м«ясопереробки налаштовані на стабілізацію цін на досягнутому рівні, а можливий їх приріст наступного тижня оцінюють у 0,5-1 грн/кг. Так, протягом третього тижня лютого учасники асоціації налаштовані закуповувати свиней забійних кондицій по 39-41,5 грн/кг. З іншого боку, побутує думка, що вище 42 грн/кг ціни на свинину живою вагою до кінця лютого не піднімуться.

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *