Згідно з останнім звітом Організації Об’єднаних Націй з питань харчової безпеки та сільського господарства (ФАО), загроза голоду активно поширюється в гарячих точках по всьому світу. Звіт стверджує, що підвищення температури і зміни клімату призводять до зниження продуктивності сільського господарства та збільшення ризику голоду в цих районах.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на bizagro.
За даними звіту, країни Африки південніше Сахари, Азії та Латинської Америки, які вже знаходяться в складних соціально-економічних умовах, найбільше постраждають від цього тренду. Висока температура та недостатні опади ставлять під загрозу врожайність і виробництво продуктів харчування у цих регіонах, загострюючи проблеми з харчовою безпекою.
Звіт ФАО також наголошує на необхідності вжиття невідкладних заходів для забезпечення стійкості сільського господарства та зменшення вразливості до змін клімату в гарячих точках. Прийняття стратегій, спрямованих на розвиток резистентних сортів культур, підтримку малих сільських господарств та збільшення доступу до фінансування може допомогти забезпечити продовольчу безпеку в цих вразливих регіонах.
Генеральний директор ФАО закликав міжнародну спільноту та уряди зробити природу змін клімату основною проблемою для світового розвитку. Він підкреслив, що лише за допомогою спільних зусиль можна протистояти поширенню голоду і забезпечити стійку харчову безпеку в усьому світі.
Звіт ФАО відкриває очі на загрозу голоду, яка активно розповсюджується в гарячих точках. Зміна клімату є справжнім викликом, вимагаючи негайних дій та спільного зусилля для забезпечення продовольчої безпеки та стійкості сільського господарства. Зрозуміло, що тільки шляхом глобальної координації можна забезпечити життєво важливий прогрес в цій надзвичайно важливій сфері.
Джерело: propozitsiya.com