В ДАР приймають заявки на спеціальні бюджетні дотації

17 жовтня 2024 року аграрії зможуть подати через Державний аграрний реєстр заявку на отримання однієї з наступних спеціальних бюджетних дотацій – для утримання корів або кіз та/або овець.   Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Мінагрополітики.   Спеціальна бюджетна субсидія надаватиметься відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.08.2022 № 918, зокрема:  

  • для аграріїв, які мають у власності від 3 до 100 корів (усіх напрямів продуктивності), передбачається виплата по 7 тис. грн на кожну голову;
  • для аграріїв, які утримують маточне поголів’я кіз та/або овець від 5 до  500 голів, – у розмірі 2 тис. грн на одну голову.

Подати заявки на отримання бюджетної допомоги можуть аграрії усіх областей, крім тимчасово окупованих територій та зони активних бойових дій.   Відповідно до абзацу дев’ятнадцятого пункту 7 Порядку, у разі надходження до Державного аграрного реєстру заявок на суму, що відповідає обсягу бюджетних коштів за окремим напрямом, подання заявок припиняється, про що оприлюднюється відповідне оголошення у Державному аграрному реєстрі.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *