Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the gd-rating-system domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/koppst/htdocs/koppst.kr.ua/wp-includes/functions.php on line 6121
Виробництво сої в 2025 може зрости на 2,3% - прогноз ІАЕ | ► КОППСТ

Виробництво сої в 2025 може зрости на 2,3% – прогноз ІАЕ

В 2025 році виробництво сої може зрости на 2,3 % порівняно з 2024 роком, згідно оцінок ІАЕ (Інститут аграрної економіки).

Заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» з наукової роботи Олександр Нечипоренко сказав, що «по технічних та інших основних сільськогосподарських культурах прогнозується збільшення виробництва проти 2024 року, зокрема: по сої – на 2,3 %, соняшнику – на 2 %, картоплі – на 4,2 %, овочів – на 5,3 %».

Про це пише Пропозиція із посиланням на «Агро Перспектива».

До речі, Група компаній «Агро-Регіон» поточного агровиробничого сезону планує висівати сою на площі майже 5 тис. га. Наразі проводиться активна підготовку посівного матеріалу. Зокрема проводиться очистка, калібровка, обробка та фасування насіння сої у біг беги.

Про це зазначає агрономка із насінництва Антоніна Приліпко.

«Агро-Регіон 95 % потреб закриває власним насінням сої. Цьогоріч також закуплено 35 т насіння першої репродукції трьох різних сортів для подальшого розмноження, вирощування насіння наступних років, яке буде використовуватися потім для товарних посівів», — уточнює вона.

При цьому агрономка із насінництва додає, що кожна партія власного та покупного насіння (окрім сої, це також соняшник та кукурудза) проходить дослідження на визначення маси тисячі, енергії та схожості, якості калібрування та протруєння. При виявленні неякісних партій насіння повертається постачальнику, власне бракується і не допускається до висіву.

«Спираючись на дані таких досліджень ми виводимо середні дані по цих показниках і визначаємо рекомендовану норму висіву для промислового посіву», — каже Антоніна Приліпко.

Нагадаємо: в 2024 році виробництво сої в Україні було рекордним – 6 млн тонн

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *