Главная / АГРОБІЗНЕС / Долаємо тепловий стрес культур і зберігаємо врожайність

Долаємо тепловий стрес культур і зберігаємо врожайність

Битва за врожай виграється взимку: як зберегти овочі та фрукти

2 хв. читати31 травня 20:10

Зібравши багатий урожай, фермери намагаються якомога швидше продати його за заниженими цінами, тим самим позбавляючи себе частини доходу.Теґи: овочесховищефруктосховище

Здавалося б, з чим-чим, але з овочами і фруктами в України не повинно бути ніяких проблем. І з їх вирощуванням дійсно все в порядку. По валовому збору картоплі, овочів, плодово-ягідних культур Україна давно перевершила рівень 1991 року. пише pro-consulting.ua.

Перевершити то вона перевершила, та тільки система зберігання зібраного врожаю не встигає за його зростанням. Приблизно 70% площ діючих сховищ були побудовані ще в радянській час та потребують модернізації. В результаті, зібравши багатий урожай, фермери намагаються якомога швидше продати його за заниженими цінами, тим самим позбавляючи себе частини доходу. Ті ж, кому це не вдалося, втрачають близько 40% вирощеного в процесі зберігання в неналежних умовах. У такій обстановці не дивно, що взимку і ранньою весною на овочевих полицях торгових точок аграрної України ми спостерігаємо імпортну продукцію.

Виправити ситуацію можна шляхом побудови сучасних сховищ згідно бізнес-плану, розробленому аналітиками Pro-Consulting. Дане сховище буде купувати у фермерів овочі і фрукти в період збору врожаю, зберігати їх і продавати в період міжсезоння, отримуючи прибуток за рахунок різниці в ціні. Розташовуватися воно повинно в районі з розвиненою транспортною інфраструктурою та з гарною доступністю як для виробників сільгосппродукції, так і біля ринків її збуту.

На створюваному підприємстві буде реалізований контейнерний спосіб зберігання овочів і фруктів, що дозволить забезпечити високий ступінь його технологічної гнучкості. У контейнерах можна одночасно зберігати продукцію різних сортів і видів, легко виробляти з ними необхідні логістичні операції. Вміщені в контейнері овочі або фрукти краще зберігаються за рахунок оптимального розподілу повітряних потоків, автоматичного контролю температури і меншого навантаження на нижні шари. Звичайний навантажувач зможе переміщати контейнер в будь-яке місце не турбуючи вміст.

На будівництво сховища і організацію його роботи відведено вісім місяців. З дня початку функціонування підприємства до повної його окупності знадобиться 53,8 місяця. Тобто за п’ять років з моменту старту проекту інвестор поверне всі витрачені на нього гроші з урахуванням фактору дисконту.

Джерело: agroreview.com

Оставить комментарий

Ваш email нигде не будет показанОбязательные для заполнения поля помечены *

*

x

Check Also

Страх втратили: як фермерам зберегти гроші під час погодних негараздів

Жимолость в Україні – приховані можливості для розторопних фермерів 2 хв. читати5 серпня 17:10 В ...