Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the gd-rating-system domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/koppst/htdocs/koppst.kr.ua/wp-includes/functions.php on line 6121
Аграрії Львівщини за 5 років збільшили виробництво зерна майже на 40% | ► КОППСТ

Аграрії Львівщини за 5 років збільшили виробництво зерна майже на 40%

У сільгосппідприємствах Львівщини зберігається тенденція зростання обсягів виробництва сільськогосподарських культур. Відбувається це як за рахунок збільшення посівних площ так і за рахунок зростання середньої врожайності.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Впродовж 2018-2022 років вся посівна площа збільшилась на 15,6% (з 366,8 до 424,2 тис. га), зокрема площі зернових і зернобобових та олійних культур збільшились на 36,7% (з 290 до 396,4 тис. га). Середня врожайність у зазначений період по зернових і зернобобових культурах зросла на 26,9%, по олійних дещо менше – на 8,2%. Обсяги валового виробництва зерна впродовж зазначеного періоду зросли на 37,1% (з 1459,8 до 2001,8 тис. т), інформують в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА.

«Поряд із збільшенням посівних площ зростання обсягів виробництва зерна зумовлене  насамперед впровадженням аграріями інноваційних технологій вирощування зернових і олійних культур та посівом високоврожайного сортового насіння», – прокоментувала Тетяна Гетьман, директорка департаменту.

У структурі посівних площ в сільськогосподарських підприємствах вирощування зернових та олійних культур займає 96-98 %, причому частки цих сегментів в загальному валовому виробництві майже однакові. Однак сільгоспвиробники в межах своїх площ стараються дотримуватись структури сівозмін.

За результатами аналізу статистичних показників по зібраних площах за 2018-2022 роки найбільший відсоток збільшення спостерігається по кукурудзі (237,9%), сої (199,3%), гречці (154,7%). По цих культурах відмічено і збільшення обсягів виробництва зерна, відповідно кукурудзи (223,3%), сої (187,3%), гречки (161,4%).

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *