Компанія Famberry, яка вирощує найбільший у Європі органічний кизиловий сад, розвиває власну переробку та виготовляє варення, компоти, а також сублімований кизил. Оскільки сад і виробничі потужності підприємства зараз перебувають на окупованій території, компанії доводиться працювати із залишками врожаю 2021 року та будувати новий переробний завод, розповіла співвласниця підприємства Famberry Єлизавета Ольшанська.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на jagodnik.info.
«Зараз усі ми живемо сьогоднішнім днем, тому я вважаю, що, попри все, сьогодні варто розвивати власну переробку та виготовляти продукцію. Адже війна війною, а люди хочуть чогось смачного та корисного», — зазначила співвласниця сімейної компанії.
За її словами, нещодавно розпочалося будівництво нового підприємства в Запоріжжі, адже попереднє зараз перебуває в окупації і невідомо, в якому стані воно буде після нашої перемоги.
«Тому зараз ми будуємо нову морозильну камеру та невелике переробне підприємство, щоб самостійно виготовляти варення, джеми, компоти та пастилу. Тобто в нас буде повний ланцюжок виробництва, — розповіла Єлизавета Ольшанська. Ми, мабуть, будемо надавати складські, а також послуги заморожування, тому наразі шукаємо нові та сучасні технології, щоб іти в ногу з часом».
Джерело: propozitsiya.com