Капуста дешевшає через її низьку якість, — експерти

На українському ринку другий тиждень поспіль падають ціни на білокачанну капусту. Чергове зниження цін у цьому сегменті учасники ринку пояснюють суттєвим збільшенням пропозиції некондиційної продукції.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на EastFruit.

На даний момент значну частину обсягів на ринку складає підморожена капуста. Тим часом білокачанну капусту високої якості частину фермерів вважають за краще закласти на зберігання і почати реалізацію не раніше середини грудня.

Інша половина виробників на сьогоднішній день продовжує реалізацію якісної продукції, збільшуючи загальну пропозицію білокачанної продукції на ринку. Такі дії вони пояснюють витратами на електроенергію, що різко збільшилися. У світлі останніх подій з перебоями з електроенергією в більшості регіонів України далеко не всі фермери мають впевненість у можливості якісного зберігання плодоовочевої продукції надалі.

Таким чином, сьогодні українські виробники капусти вже опустили ціни на свою продукцію до 6-8 грн/кг, що в середньому на 17% нижче, ніж тижнем раніше. Головною причиною зниження відпускних цін стало різке збільшення пропозиції даної продукції на ринку та незадовільна якість основних обсягів білокачанної капусти. Економія на ЗЗР та добривах паралельно з несприятливими погодними умовами у вересні-жовтні поточного року, вилилася в масове поширення захворювань капусти, і продати такий товар за високими цінами на сьогоднішній день неможливо.

Проте, незважаючи на стрімке здешевлення цієї продукції протягом останніх двох тижнів, ціни на білокачанну капусту в Україні наразі як мінімум на 40 % вищі, ніж в аналогічний період минулого року.

У той же час, експерти ринку прогнозують недостатню пропозицію капусти на українському ринку в другій половині поточного маркетингового сезону. Тобто нові підвищувальні цінові тенденції в даному сегменті можуть встановитися вже найближчим часом.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован.