За ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України, у співпраці з науковими установами, профільними асоціаціями та національними виробниками, відбулася презентація та дегустація харчових концентратів вітчизняного виробництва для представників Сил оборони України.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Мінагрополітики.
«Цей захід – черговий крок у реалізації стратегії Мінагрополітики щодо імпортозаміщення та зміцнення продовольчої безпеки держави, особливо в частині забезпечення якісним харчуванням українських військовослужбовців», – наголосив Віталій Коваль.
Міністр спільно з представниками Міноборони та асоціацій ознайомилися зі зразками перших та других обідніх страв на основі м’яса та овочів, концентрованих суперфудів, розроблених з урахуванням польових умов. Ці продукти з натуральної сировини вже довели свою ефективність на фронті, дозволяючи швидко організувати гаряче харчування там, де відсутні стаціонарні кухні.
«Сьогодні наше основне завдання – замістити імпортний продукт на якісний український. Це питання не лише продовольчої безпеки, підтримки українського виробника та розвитку економіки. А й про нашу здатність забезпечувати себе самостійно, що критично важливо в умовах війни», – підкреслив Віталій Коваль.
За його словами, паралельно Мінагрополітики активно працює над модернізацією підходів та усуненням системних перепон, які іноді уповільнюють процес імпортозаміщення:
«Ми чітко бачимо виклики – це і застарілі регуляторні норми, що не відповідають сучасним реаліям, і певні бюрократичні процедури, які ускладнюють шлях продукту до споживача. Саме тому Мінагрополітики в тісній взаємодії з іншими державними органами, науковцями та бізнес-асоціаціями, системно аналізує ці вузькі місця та ініціює необхідні зміни», – зазначив Міністр.
Джерело: propozitsiya.com