На житомирських ринках збільшилась кількість овочів з підвищеним вмістом нітратів

У місцевій лабораторії Житнього ринку в Житомирі під час перевірок було виявлено, що зі значного обсягу ранніх овочів, які з’явилися на ринку в середині лютого, деякі партії не відповідали стандартам якості.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Головне управління ДПСС в Житомирській області.

Зі 186 партій редьки 50 не допустили до реалізації – це приблизно 800 кг. Також дослідили 240 партій огірків, з них 60 також не допустили до реалізації через перевищення вмісту нітратів Ранньої капусти дослідили 120 партій – не допустили до реалізації всього чотири партії. Також заборонили реалізовувати п’ять з тридцяти партій кабачків.

Євгеній Давидов, завідуючий лабораторією ветеринарно-санітарної експертизи, наголосив на тому, що цьогоріч виявлено більше випадків перевищення вмісту нітратів порівняно з минулими роками, що є тривожним сигналом.

«Існують норми, які ми повинні дотримуватися, щоб забезпечити безпеку споживачів», – підкреслив він.

Євгеній Давидов запевнив, що лабораторія використовує професійні прилади та забезпечена необхідним обладнанням для якісного контролю продукції. їхня головна мета – уникнути продажу продуктів, що можуть загрожувати здоров’ю.

«Ми вкладаємо максимум зусиль, щоб переконатися, що лише безпечні овочі потрапляють на стіл наших клієнтів», – додав завідуючий лабораторією.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *