«Штучне» м’ясо можна робити з водоростей, — вчені

Водорості останнім часом набувають все більшої популярності в секторі харчування і кормів. Високий вміст білка дозволяє використовувати їх для виробництва альтернативних м’ясних продуктів. 

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на labiotech. 

«Мікроводорості фотосинтезують і досить ефективні в цьому, але вимагають набагато менше місця або поживних речовин, ніж наземні рослини», — сказав доцент Сорбонського університету П’єр Крозе. 

За словами вченого, в даний час отримання нового штаму водоростей за допомогою генної інженерії займає всього кілька тижнів. Таким чином, технічно вони повинні бути в змозі ефективно замінювати бактерії і дріжджі, які, як правило, вимагають більш складних середовищ для вирощування.

Водорості спіруліна і хлорела давно потрапили на ринок в якості харчових добавок і барвників. Крім того, вони також є відмінним джерелом білка, що відкриває безліч можливостей для виробництва аналогів м’яса і веганської їжі.

Наприклад, в липні компанія Unilever, уклала партнерство з британською компанією Algenuity в сфері розробки харчових продуктів з вмістом білка водоростей. 

«Водорості — джерело високоякісного білка рослинного походження — сказав віце-президент з науки і технологій Unilever Манфред Абен. — Продукти з них сподобаються самим різним споживачам. Вони спрямовані на веганів і вегетаріанців, а також для флекситаристів і м’ясоїдів, які прагнуть скоротити споживання продуктів тваринного походження». 

У минулому році, про подібне партнерство з Nestlé оголосила голландська Харчова і біохімічна компанія Corbion. 

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *